Ons geheim

OK ben je klaar om ons grootste geheim te ontdekken? Hoe wij onze magische klassieke Cocio maken? Nou ja, technisch gesproken, is het natuurlijk niet helemaal een geheim. Omdat we het met de hele wereld delen. Maar vergeet dat even. Want ‘ons geheim’ klinkt net even toffer dan ‘ons recept’.

Vraag je Cocio waar ie vandaan komt dan zegt ie*: ‘Esbjerg!’ Want daar is Cocio geboren. En daar staat de Cocio fabriek. Elke dag kunnen we daar 400 duizend flesjes vloeibare verleiding produceren. En dat is veel. Maar er zijn ook een hoop magen (liever: dorstige kelen) die verlangen naar Cocio.

Onze lijst van ingrediënten is niet echt lang. Op die van Cocio Classic staan er zelfs maar 3: verse melk, de beste UTZ gecertificeerde cacao uit Afrika en wat suiker. 3 ingrediënten die al sinds 1951, toen de eerste Cocio werd gemaakt, ongewijzigd zijn gebleven.

Wij mixen die 3 ingrediënten; melk, cacao en suiker, schenken de mix in flesjes (of blikjes) en doen er een dop op. Dan worden de flesjes ongeveer 20 minuten gekookt. En door dat kookproces krijgt Cocio zijn unieke en romige smaak. Omdat op precies de juiste temperatuur de suiker karamelliseert. Een magisch moment waarop de heerlijke, bijzondere en romige smaak van Cocio tot leven komt. Er heeft trouwens nog nooit iemand in onze grote koker gezeten wanneer dat gebeurt, maar we zijn er vrij zeker van dat het zo gaat...

Na het kookproces komt Cocio even 5 dagen tot rust en krijgt pas dan zijn definitieve grootse smaak. Ze zeggen niet voor niets: geduld is een schone zaak...

*Alhoewel de meeste flesjes vrij verlegen en stil zijn.