1951
Meneer Pallesen uit Esbjerg in Denemarken is de uitvinder van Cocio. Hij slaat de spijker op z’n kop als hij met slechts 3 natuurlijke ingrediënten een perfect rijke en romige chocolademelk bereidt!
1964
Peace, love en Cocio
In de swinging sixties is onze chocolademelk al zo populair dat Cocio besluit een nieuwe fabriek te openen. Om te voldoen aan de steeds verder groeiende vraag. Groovy!
1985
Op naar Zweden!
We zeggen ‘hey’ tegen onze buren in het oosten en lanceren Cocio ook in Zweden! Ook daar zijn ze meteen gek op onze echt lekkere chocolademelk.
1987
Ook scoren bij de Noren
De Noren voelen zich een beetje gepasseerd, dus exporteren we ons heerlijke drankje ook snel naar het Noorden. Gelukkig kan nu heel Scandinavië echt goed genieten.
1995
Een droevige dag voor Cocio
Slechts een paar weken voor zijn 80ste verjaardag sterft Meneer Pallesen, de uitvinder en grondlegger van Cocio.
2001
Cocio verovert de wereld!
De export van Cocio groeit en we bouwen een nieuwe, supermoderne fabriek in het weiland naast de oude. Waar elke dag wel 400 duizend blikjes Cocio worden gevuld. 400 duizend!
2008
Arla neemt Cocio over en er worden grote plannen gemaakt...
2011
Cocio ook lekker duurzaam
Onze productie wordt officieel UTZ gecertificeerd! Een grote stap. Waarmee we tonen dat we minstens zoveel aandacht hebben voor de natuur en de mensen die ons helpen, als voor onze heerlijke chocolademelk!
2014
Zelfs Engeland gaat om Zomer 2014. We steken de Noordzee over en ook Engeland valt voor de pure smaak van echt lekkere chocomelk. Hip hip hooray!